E-mailAfdrukkenExport ICS

Euregioregatta

Evenement

Titel:
Euregioregatta
Wanneer:
za, 20. juni 2015 - zo, 21. juni 2015
Locatie:
Roermondse Roei- en Zeilvereniging - Roermond, Limburg
Categorie:
Wedstrijden

Omschrijving

Inschrijving via: www.euregioregatta.com

De Stichting Euregio Regatta is een samenwerkingsverband van Nederlandse, Belgische en Duitse zeilclubs. Deze hebben zich tot doel gesteld de watersport in de euregio te bevorderen. De regatta vindt een maal per jaar plaats in de provincie Limburg, in het hart van de euregio. Er wordt gezeild op de plassen binnen de euregio in een wedstrijdserie van 4-5 manches. De regatta is bedoeld voor wedstrijd- en tourzeilers die zich, in wedstrijdverband, onderling met elkaar willen meten.

Verder ontmoeten de aangesloten verenigingen elkaar ook over het jaar verdeeld, b.v. door regattabezoek en de presentatie van de Euregio Regatta op beurzen (Boot Dusseldorf) De bekendheid van de Euregio Regatta strekt zich ver uit over Belgisch-Nederlands Limburg tot over de totale NRW-regio westelijk van de Rijn. Van daaruit wordt een aanzienlijk deel van de ca. 300 actieve deelnemers, begeleiders en familie verwacht. Door deze factoren zal de bekendheid van de Regatta voortdurend groeien en is ook uit het oogpunt van toerisme een interessant en goed bezocht evenement.

Deelnemende verenigingen

 


Locatie

Locatie:
Roermondse Roei- en Zeilvereniging - Website
Straat:
Hatenboer 48
Postcode:
6041 TN
Plaats:
Roermond
Provincie:
Limburg
Land:
Netherlands

Omschrijving

Maas en Roer heeft haar thuishaven aan de Zuidplas, in het Roermondse plassengebied. De haven, die eigendom is van de vereniging, ligt ruim in het groen, op een terrein van 6 hectare.