Jubileum 75 jaar Vrijheidklasse

Geschreven door Michiel Nijhof. Gepost in Algemeen

Zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022

Twee dagen feest en zeilen voor iedereen, die iets met de Vrijheidklasse heeft: het 75-jarig jubileum van het bestaan van de Vrijheidklasse gecombineerd met het Schinkelevenement. Veel zeilen, veel feest.

Er komen twee wedstrijdcategoriën, met of zonder meetbrief, met of zonder ervaring in het wedstrijdzeilen, iedereen is welkom, zo lang de boot niet onmiddellijk zinkt. Voor (oud)zeilers, die de Vrijheidklasse nog wel graag een keer zien varen, maar zelf niet meer in een zeilboot kunnen stappen is er de mogelijkheid om vanuit een sloep het wedstrijdveld vanaf het water te bekijken.

Zaterdag twee of drie wedstrijden, zondag drie of vier, afhankelijk van de wind en de plannen van de wedstrijdleiding.

Zaterdagavond na de wedstrijden wordt er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd, waarvoor naar wens ingeschreven kan worden. Een Chinese maaltijd, naar aloude traditie van het Schinkelevenement. Na het eten een zeilfeest voor de deelnemers aan het Evenement.

Zondag na het zeilen de prijsuitreiking, takelen en weer naar huis…

Inschrijven en meer informatie: https://www.wvdeschinkel.nl/schinkelevenement-2022

Club van 100

Geschreven door Michiel Nijhof. Gepost in Algemeen

Sponsoring voor het zeilklaar maken VKO boten

Om deze boten vaarklaar te maken heeft de VKO een beperkt budget. We zijn op zoek naar sponsoren. We willen er minstens 100! Want ook voor sponsoring geldt veel kleine beetjes maken een boot! Doe dus mee aan de Club van 100 voor de V1155!

Omdat concrete sponsoring veel leuker is gaan we elke DigiPlané een kort overzicht van de vorderingen geven en een lijst van zaken opgeven die we de komende 6 maanden gesponsord willen hebben om door te kunnen met dit project. Voor de komende maanden denken we nodig te hebben:

Epoxy injectie hars 2,5 ltr    set a € 40,-
Epoxy impregneer hars 8kg     ca. € 120,-
Aceton 2 liter ca. € 10,-
Wegwerpkwasten diversen  ca. € 30,-
Schuurpapier diversen            ca. € 40,-
Grondlak tweecolux      ca. € 70,-
Dubbel UV lak 6 sets      set a € 50,-
Nitril handschoenen & beschermingsmateriaal    ca. € 20,-

Later zal hier nog hout voor vloeren en andere zaken, beslag, lijnen, zeilen etc. bij komen. Heb je nog goed bruikbare spullen liggen denk aan dit project en doe ze niet weg. We komen in de volgende DigiPlane met een meer gedetailleerde vraag voor spullen maar we hebben er nu nog geen plek om dit op te slaan. Hou dus de DigiPlané goed in de gaten.

Niet alleen spullen maar ook klushulp is natuurlijk meer dan welkom. Ook zonder ervaring ben je welkom: nog sterker nog nooit met epoxy gewerkt of nog nooit een spant gerepareerd? Dan is dit misschien wel een mooie kans om hier eens onder begeleiding mee kennis te maken.

Doe je mee met de Club van 100 geef dan op wat je wilt sponsoren, zijn het spullen dan spreken we af hoe we dit kunnen regelen maar het kan ook financieel. Maak in dit geval dan een bedrag uit de lijst hierboven over naar de VKO (NL52 ABNA 0586 7856 04 t.n.v. penningmeester VKO) onder vermelding Club van 100 en het item dat je wilt sponsoren. De VKO zal dit dan voor dat geld aanschaffen. Als het betreffende item al volledig is gesponsord heeft de VKO het recht om het geld voor een ander nog niet door sponsoring gedekt item te besteden.

Voor mee klussen, sponsoring in natura etc kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Alle bijdragen en inzet worden gewaardeerd!

VKO Bestuur

Afbeelding1.jpgAfbeelding3.jpg

Pilot ‘Kies Vrijheid’ van start!

Geschreven door Ron Haanschoten. Gepost in Algemeen

img 7620Daar staan ze dan, de twee VKO boten voor de pilot, de 1559 en de 1167 voor de grote loods op de Schinkel. Het is de VKO met de Schinkel gelukt om nipt voor de zomer twee boten vaarklaar te hebben en deelnemers voor een cursus te werven. Hiervoor is in kleine kring een simpele wervingsflyer uitgezet met daarin een uitnodiging om kennis te maken met (wedstrijd)varen in een Vrijheid. Het aanbod bestaat uit 8 cursusavonden en vrijzeilen als er voldoende ervaring is opgebouwd. Kosten, alleen dit jaar € 150,- pp. Geïnteresseerden konden zich binnen een week inschrijven voor een introductie-avond op donderdag 17 juni. Wij waren zelf wat verrast over de belangstelling. Binnen een week waren er acht aanmeldingen. Daarvan kwamen er zes naar de introductie-avond. Het aanbod lijkt in een behoefde te voorzien. Na een korte verbale introductie gingen we met twee boten achter de rescue aan de plas op. Twee deelnemers met de rescue mee en de anderen met Boudewijn en Freek proeven aan het zeilen met een Vrijheid. Halverwege gewisseld en met de terugzeilende DAZ (donderdag avond zeilen) vloot weer terug naar de Schinkel.