Welkom bij de Vrijheidsklasse

Start Zeilseizoen 2024
 
Op moment van schrijven is het buiten grijs, druilerig en somber en we gaan komende zaterdag nog winterzeilen, maar heus, ooit breken betere en warmere tijden aan met Vrijheids die weer te water gaan. Er komen weer wedstrijden aan en ik hoop op veel deelname:
 
Kleine sneekweek van 9 tot en met 12 mei..
Het eerste zeil evenement is weer achter de rug. Een weekend met weinig (met bijbehorende uitstel) en veel wind. En natuurlijk  veel baan wissels door de winddraaiingen. Met dank aan Eize hebben we weer een mooi foto rapportage
 
Openingswedstrijden De Schinkel van 25 tot en met 26 mei
De tweede set landelijke wedstrijden wordt vanuit De Schinkel gevaren: op zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseer ik weer ons mooie evenement. Uitdagend wedstrijdwater, reuze gezellig, erg lekker eten en weer prachtige prijzen. Iedereen krijgt een matrjoeska mee naar huis (als ze niet gelijk op slinkse wijze teruggezet worden in de prijzenkast, tenminste) en er komen uiteraard weer de gewilde Bovenboei Prijzen voor op zaterdag. Op zondag de 26ste varen de ASK-Optimistjes, Lasers en wellicht de Cadetten en de open boten klasse ook weer mee. Er is al aardig wat belangstelling van Schinkel-zijde, een boot of acht, negen, lijkt het op, en wie weet nog meer. Iedere Vrijheid uit het gehele land is echt welkom, zo krijgen we een mooi wedstrijdveld op het water, spannende wedstrijden en heel veel gezelligheid op de wal. Ik doe erg mijn best om er weer iets leuks van te maken, dus kom vooral en help mij minimaal vijftien boten aan de start te krijgen!
>>>Klik hier om naar het inschrijfpagina te gaan.<<<
 
NK Sprint van 8 tot en met 9 juni
En als laatste wil ik graag een lans breken voor de NK-sprint wedstrijden, die Peter Verhoeven op en 9 juni voor ons organiseert vanuit Grou. Het gaat hier echt om een NK, dus die vijftien deelnemende Vrijheids op het water zouden wel heel erg mooi zijn. Laat de Watersportbond zien, dat de Vrijheidsklasse mee telt en houd dit weekend vrij voor zeilen op de wateren rond Grou! Daarbij: een NK-sprint is echt ontzettend leuk. Veel korte wedstrijden, dus meer kans om er eens eentje te winnen en iedere keer een herstart voor als het per ongeluk niet zo goed ging. Grou is ook een erg gezellige plaats, waar je heel goed after-zeil party kunt houden. De goede ideeën zijn er al bij Peter en Renate en zullen nog verder uitgewerkt worden, we houden jullie op de hoogte.
>>>Klik hier om naar het inschrijfpagina te gaan.<<<

Renate V1434