Zomerwedstrijden Sneek

Kijkend op de startlijst blijken en juist genoeg inschrijvingen te zijn om de Vrijheid tijdens dit evenement officieel te laten starten. Wel valt op dat bijna iedereen met een ‘gelegenheids bemanning vaart behalve Arjan die met Henk als vast crewlid zeilt. En fijn te zien dat oud secretaris Rob van de Haar in zijn oude boot ‘op nieuw ‘ aan het roer zit.

De zon schijnt, de wind is een lekker 3tje als we van start gaan en de eerste boeien blijft het veld dicht bij elkaar, maar gaande weg worden de verschillen wat duidelijker. Met nog één kruisrak te varen boeit Marion & Ferry in V 1339 als eerste, direct gevolgd door Henk & Arjen, V 538. Die wil winnen, neemt een gok en verliest. Ferry 1e, Wouter, V13 3e, Riekele, V 1559 4e, Perjan, V 1131 5e. Rob& Annemarie, V 1565, zijn spinnakerend in stijl omgeslagen. Rob na afloop: “de boot was nogal stoffig, dat is nu beter”!

Tijdens de pauze worden we allemaal door Jeltje Helfferich getrakteerd op heerlijke zelfgemaakte tomaten soep, terwijl we vóór de wedstrijd ook al royaal koffie en thee gekregen hadden.

De middag wedstrijd is simpel te verslaan. Henk&Arjen nemen de kop, Rob&Annemarie slaan, nu met fok bak, weer om.

“ Het was gebeurt voor wij er erg in hadden”. Vertelde Annemarie later. De achterhoede strijd eindigde na wat stuivertje wisselen in 2e V 1339, 3e Lisanne&Wouter, 4e Pauline&Riekele. Perjan staakt de strijd wegens oververmoeidheid van Iris.

Het avond eten wordt door Margriet verzorgt. Een super pan macaroni met heerlijke saus en geraspte kaas wordt gezamenlijk verorbert. Uw verslaggever is onder de indruk van deze gastvrijheid, zeker als je weet dat de familie Helfferich de wind niet mee gehad heeft de laatste tijd. Ik hoop van harte dat Jeltje en Klaas het de komende tijd wat makkelijker krijgen en dat de Gouden Pollepel dit jaar weer aan haar uitgereikt wordt.

Zondag morgen, prachtig weer, maar wel een zwarte wolk boven Sneek. Die komt het meer op en we worden nat als je zonodig al het water op moest. De rest zit aan boord bij Jeltje en Klaas als Marion&Ferry, Rob&Annemarie door de rescue naar de haven gesleept worden. De lucht ziet er dreigend genoeg uit.

Als de bui het loodje gelegd heeft wordt er gestart, maar niet voordat Jeltje een ieder van een lekker kop soep heeft voorzien. Als ik aar bedank zegt ze bijna verontschuldigend en met een licht blosje op haar wangen:

“het is maar even een vluggertje hoor”! Nou dacht ik, die Klaas zit maar goed met haar.

De wedstrijd kent net als gisteren veel pittige windschiftingen. Marion&Ferry komen direct aan de leiding en weten goed met de draaiingen gecombineerd met wat geluk om te gaan. Zij staan deze positie niet meer af . Arjen en Riekele knokken voor 2 en 3.

Er wordt geen 4e pot meer gevaren hoewel het weer nu fantastisch is, want Nederland speelt om 18.00 tegen Mexico en iedereen wil dan voor de buis zitten.

Die uitslag is bekend en de zeiluitslag staat hieronder.

Tot de volgende keer, want het zeilen op Sneek is leuk en heel gastvrij dank zij de familie Helfferich. Dank jullie wel!

Ferry Batenburg

V1339

Uitslagen
NoZeilnoNaamPunten123
1 1339 marion ornee 4,0 1 2 1
2 538 arjan willemsen 5,0 2 1 2
3 13 wouter boekel 11,0 3 3 5
4 1559 r.helfferich 11,0 4 4 3
5 1131 perjan smulders 17,0 5 dns 4
6 1565 peter ornée 22,0 dns dns 6
7 1337 petra de jong- hofstra 24,0 dns dns dns